Photopearls

Hejsan! Nu är jag tillbaka efter julen! En av mina julklappar var photopearls som jag hade önskat mig!
Photopearls är som vanliga pärlplattor man pärlar på, men man utgår ifrån ett foto som man gör om till ett mönster i datorn, väldigt roligt och inte jättekomplicerat. Jag började med att göra en liten hundvalp som ni ser på bilden
.

Cupcakestips!

Hej!
Nu, änligen, är jag (nästan) klar med designen på bloggen! Visst blir det snyggt?!
 
Här kommer ett gammalt inlägg från min förra blogg (malinspyssel.bloggplatsen.se), som jag fräschar upp lite och lägger upp det här!
 

Tips:

Mina tips till att få riktigt goda och snygga cupcakes är:

Vispa muffinssmeten riktigt fluffig, då blir muffinsen höga.

Häll smeten i dubbla formar, då blir de stadigare och högre i stället för att breda ut sig och bli platta och stora.

I mitt (och många andra) recept står det 5 dl florsocker, ta 4, det blir inte så sött då, cupcakesen blir friskare. Lägg istället till lite mer Philadelphiaost, gott!!

Låt smöret stå framme en stund så det blir mjukare och lättare att jobba med.

Det finns många roliga grejer att dekorera med, var kreativ! Ett tips är att köpa nåt kul på Lagerhaus, eller strössel.

En annan cool grej är sockerpasta, (typ marsipan). Det finns att köpa på t.ex. Panduro.

 
 
 
 
 

Limekola, julgodis!

Hejsan! Igår lärde jag mig till slut lite grann hur man designar sin blogg! Jag fortsätter designa här men så länge ska jag lägga upp ett gott recept jag och min kompis gjorde idag! Vi bakade julgodis! Limekola och snöbollar (jag gör ett eget inlägg för snöbollarna så  det blir lättare att leta i arkivet!)
 
Ingridienser:
Ingredienser:
ca 60 st
 
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
(rivet skal av 2 lime)
 
Gör såhär:
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller ett kulprov: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och ganska fast kula. Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten. Smaksätt med lime. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Slå in i papper och förvara kallt. Tips: Skal från en citron istället för två lime är också gott.
 
De här här blev jättegoda!! Ganska hårda, lite som dajm.
Vill man kan man säkert doppa dem i choklad så blir det extra mycket dajm!
Vi tog bara en lime oh då känner man bara den friska smaken om man verkligen känner efter, vilket också kan vara gott!
 
Nu är headern och det mitt ;)

Hejsan! :)

Hejhejhej!
Jag ville bara kika in och säga att jag sitter och försöker lära mig blogg.se...
Det var inte det lättaste...
Så det är alltså inte mina bilder och inte min design, jag håller på att försöka fixa det nu ;)

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

malinspyssel.blogg.se

En blogg om pyssel & bakning!

RSS 2.0